Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-09@01:36:57 GMT

جزئیات جدید از پرونده تخلفات سکه ثامن

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۰۲۹۹۲

به گزارش باشگاه خبرنگاران، سال ۹۵ شرکت بازرگانی شرکت بازرگانی آریو پرگاس آیلین با نام تجاری سکه ثامن با مدیریت جوانی دهه شصتی به نام فرهاد زاهدی فر در زمینه خرید و فروش سکه و طلای آب شده شروع به کار کرد.

سایت این شرکت در تیر ماه ۹۶ با دریافت نماد اعتماد الکترونیکی (e نماد (از وزارت صنعت، معدن و تجارت، مجوز از اتحادیه طلا و جواهر و نماد ساماندهی (شامد) از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام به خرید و فروش اینترنتی سکه و طلا کرد و افراد زیادی از طریق این سایت سکه خریدداری کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرمایه شخصیت حقوقی این شرکت در زمان تأسیس ۵ میلیارد ریال بوده که سهم فرهاد زاهدی فر ۴ میلیارد و ۷۵۰ میلیون ریال و سهم فرانک روشنی اصل (همسر وی) ۲۵۰ میلیون ریال اعلام شده بود.

۲۴ شهریور ۹۷ یکباره فعالیت سایت سکه ثامن متوقف شد و خریداران طلا از این سایت را نگران اموال خود کرد و همین موضوع باعث شکایت خریداران از مدیر سایت آغاز شد. حدود چهار هزار نفر از سایت سکه ثامن شکایت کردند.

همان زمان بود که حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای معاون اول قوه قضاییه گفت: فرهاد زاهدی فر، متهم اصلی سکه ثامن در دسترس نیست و اینکه آیا فرار کرده یا از کشور خارج شده مشخص نیست.

پس از روز‌ها گمانه زنی و اخبار تأیید نشده دربارهٔ وضعیت مدیر سایت سکه ثامن، ۷ مهر ۱۳۹۷ خروج این فرد از کشور را تأیید شد.

رسول کوهپایه زاده وکیل مدافع مالباختگان سکه ثامن علاوه بر شکایت از متهم ردیف اول و دوم پرونده از وزارت صمت و اتحادیه طلا و جواهر به دلیل دادن نماد اعتماد الکترونیک و مجوز فعالیت به سایت سکه ثامن به دادستانی تهران شکایت کرد.

همچنین وکیل مالباختگان با ارسال نامه‌ای به معاون اول قوه قضاییه درخواست کرد که قبل از صدور رأی قطعی در مرحله دادسرا وجوه توقیف شده از متهم بین مالباختگان تقسیم شود.

سرانجام با موافقت مقام معظم رهبری و پیگیری رئیس قوه قضاییه مقرر شد که در مرحله دادسرا بحث رد مال صورت گیرد یعنی در مرحله دادسرا از اموال و وجوه توقیف شده از متهم پرونده به نسبت طلب و سهام شکات، وجوه بین مالباختگان توزیع شود و رد مال صورت.

نیروی انتظامی در تاریخ ۱۴ مهرماه ۱۳۹۷ با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «فرهاد زاهدی فر» مدیرعامل شرکت تجارت الکترونیکی ثامن معروف به «سکه ثامن» که از هزاران نفر از طریق سایت سکه ثامن، صد‌ها میلیارد تومان در چند استان کلاهبرداری و از کشور متواری شده بود با اقدامات فنی، عملیاتی و اطلاعاتی پلیس فتا در یکی از کشور‌ها شناسایی و با همکاری پلیس بین‌الملل ناجا و قوه قضائیه بازداشت و شب گذشته از طریق فرودگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) به کشور بازگردانده شد.

۱۸ دی ماه ۹۸ دادگاه پرونده سکه ثامن با حضور متهمان و مالباختگان در شعبه ۱۰۶۴ دادگاه کیفری تهران به ریاست قاضی قاسمی برگزار شد.

غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه ۲۴ دی ماه ۹۸ از صدور حکم متهم پرونده سکه ثامن خبر داد و گفت: با پیگیری‌های انجام شده و بعد از اینکه پرونده به دادگاه رفت، جلسه دادگاه برگزار و حکم صادر شد گرچه قطعی نشده است.

وی افزود: متهم اصلی این پرونده که بیش از ۳ هزار شاکی داشت در چند فقره به ۱۵ سال حبس تعزیری محکوم شده است و علاوه بر آن به ۳۶۵۱ میلیارد و ۶۵۴ میلیون و ۹۷۵ هزار و ۶۸ ریال رد مال در حق شکات محکوم شده است که قبل از این حکم ۷۰۰ میلیارد ریال از اموال به شکات برگشت داده شده بود.

اسماعیلی گفت: همچنین متهم به ۱۸۱۲ میلیارد و ۵۵۲ میلیون و ۶۳۰ هزار و ۴۴۱ ریال جزای نقدی در حق دولت به اتهام کلاهبرداری محکوم شده است. بابت اتهام پولشویی به ۹۹ میلیارد و ۲۲۲ میلیون و ۴۹۷ هزار ریال محکوم شده است و این رای بیش از ۲۰۰ صفحه است.

وی تاکید کرد: حکم قطعی نیست و به همین جهت هویت متهم پرونده را اعلام نکردم. بعد از قطعیت آن را اعلام می‌کنم.

سو استفاده از فضای مجازی سکه ثامن را منحرف کرد

در این زمینه ابراهیم محمدولی رئیس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت طلا و جواهر در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران، درباره آخرین وضعیت شکایات پرونده سکه ثامن، گفت: سکه ثامن مجوز کسب فعالیت واحد صنفی در شهرستان را از اتحادیه مربوطه دریافت کرد. اما متاسفانه در واحد فضای مجازی نیز به شکل‌هایی فعالیت کرد و اتفاقاتی در این خصوص رخ داد.

رئیس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت طلا و جواهر افزود: نمی‌گوییم که آن اتحادیه مجوز داده، مقصر است و این مطلب درست نیست. اما اینکه بر اساس سلیقه عمل کرده کاری اشتباهی بوده که بیشتر مردم را نیز به دردسر انداخته است.

شکایت به وزارت صمت رسید

رسول کوهپایه زاده وکیل مالباختگان سکه ثامن در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران، در باره آخرین وضعیت پرونده سکه ثامن گفت: در حال حاضر پرونده متهم ردیف اول به شعبه ۶۸ دادگاه تجدید نظر به ریاست قاضی مسعودی مقام (قاضی پرونده مفاسد اقتصادی) ارجاع شده است.

وی افزود: پرونده متهم ردیف دوم (همسر متهم ردیف اول) هنوز در دادگاه بدوی است و هنوز رای صادر نشده است.

کوهپایه زاده گفت: پرونده شکایت از وزارت صمت نیز به دادگاه کارکنان دولت ارسال شده است که هنوز تعیین شعبه نشده است.

وی ادامه داد: در مورد پرونده شکایت از اتحادیه طلا و جواهر نیز هنوز اعمال نظر انجام نشده و پرونده در بازپرسی است.

خرید و فروش طلا همچنان در فضای مجازی، جرم است

محمد کشتی آرای نائب رئیس دوم اتحادیه طلا و جواهر در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران، درباره فروش آنلاین طلا و سکه در بازار اظهار کرد: در حال حاضر خرید و فروش طلا و سکه در فضای مجازی ممنوع است و مجوزی از طرف اتحادیه و ارگان‌های رسمی صادر نشده است.

نائب رئیس دوم اتحادیه طلا و جواهر با اشاره به اینکه هیچ دستورالعملی از سوی اتحادیه برای فعالیت آن‌ها صادر نشده است، تصریح کرد: مشتریان دائمی صنف طلا در نظر داشته باشند، این خرید و فروش‌ها خارج از ضوابط اتحادیه طلا و جواهر بوده و هرگونه سو استفاده از این روش، متوجه خود خریدار است. چرا که ما این نوع معامله را تایید نمی‌کنیم.

کشتی آرای از مردم در خواست کرد که از خرید و فروش آنلاین طلا و سکه در فضای مجازی پرهیز کنند چرا که امکان تقلب در آن‌ها زیاد است.

نائب رئیس دوم اتحادیه طلا و جواهر در پاسخ به این پرسش که آیا اتحادیه مجوزی برای فعالیت آن‌ها در فضای مجازی صادر کرده است یا خیر؟ اظهار کرد: اتحادیه هیچ مجوزی برای فعالیت آن‌ها نداده است؛ اما متاسفانه شکایات زیادی به اتحادیه در این خصوص می‌رسد.

پلیس فتا پیگیری کلاهبرداران فروش اینترنتی طلا کشتی آرای در پاسخ به این پرسش که چه ارگانی مسئول رسیدگی به فعالیت این ارگان هاست؟ افزود: طبق قانون، در فضای مجازی، رسیدگی به این پرونده بر عهده پلیس فتاست.

عضو اتحادیه طلا و جواهر گفت: بحث خرید و فروش طلا در فضای مجازی و به صورت اینترنتی همچنان ممنوع است و هیچ دستورالعملی جدیدی هم در این خصوص صادر نشده است.

گفتنی است، در معاملات اینچنینی بار‌ها و بار‌ها شاهد ایجاد مشکلات و کلاهبرداری از مردم بودیم، اما همواره این افراد به فعالیت خود ادامه می‌دهند. کم فروشی، فروش طلا تقلبی، کلاهبرداری‌هایی همچون ماجرای سکه ثامن و بسیاری از این موارد، همگی ناشی از عدم توجه مردم به هشدار‌ها و همچنین عدم برخورد جدی با فعالیت اینگونه واحد‌ها است. اما بحث خرید و فروش آنلاین طلا و جواهر و سکه در فضای مجازی و برنامه‌هایی مثل اینستاگرام و تلگرام بسیار متفاوت است و قبل از رسیدگی‌های جدی قضائی که لازمه حفظ مال مردم است، دقت و هوشیاری عمومی را می‌طلبد.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: اتحادیه طلا و جواهر باشگاه خبرنگاران پرونده سکه ثامن فرهاد زاهدی فر محکوم شده فضای مجازی سایت سکه ثامن صادر نشده خرید و فروش قوه قضاییه متهم ردیف فروش طلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۰۲۹۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام نماینده مجلس ۱۴۰ سکه گرفته است؟

آفتاب‌‌نیوز :

روزنامه آرمان امروز در بخشی از گزارش خود با عنوان «فرجام دوئل داغ اصولگرایان» نوشت: امنا محصول نیرو‌های ریزشی از شانا در کنار برخی نیرو‌های در سایه در درون دولت است، درواقع امنا را می‌توان همان جریان شریان (یاران مهرداد بذرپاش) با رزما (الله کرم) و شاخه‌های پایینی جریان اصولگرایی، چون جماران شکل‌گرفته است، درواقع شریان پس از گرفتن تذکر به دلیل برگزار کردن نشست سیاسی دولتی‌ها در بهارستان مجبور شد به ائتلافی تن دهد که پوششی برای اقدامات سیاسی آن باشد.

امنا با لیست تازه شکل‌گرفته جبهه صبح ایران یا همان گعده رائفی‌پور نیز همپوشانی داشته و موی دماغ پدرخوانده‌ها در انتخابات بود و توانست به نتایج قابل‌توجهی نیز در دور اول انتخابات دست یابد، مهم‌ترین حاشیه این گروه سیاسی مربوط به ماجرای ۱۴۰ سکه است که سروصدای فراوانی نیز به پا کرد! ماجرا از جایی شروع شد که رائفی پور برای پرموت کردن لیست خود به صداوسیما دعوت‌شده و اعلام کرد که در مجلس کنونی نماینده‌ای داریم که ۱۴۰ سکه گرفته و تأیید صلاحیت شده است.

رائفی‌پور که ظاهراً صداوسیما او را برای رونق دادن به فضای انتخابات دعوت کرده بود به‌اندازه‌ای درباره تخلفات و مفاسد مجلس یازدهم سخن گفت که نهایتاً از اتاق فرمان به مجری برنامه تذکر دادند که بگویید دیگر بس است! رائفی‌پور، اما موضوع را فیصله نداد و در روایتی دیگر از فساد نمایندگان مجلس را نیز مطرح کرد که میان کاربران فضای مجازی به شدت موردتوجه قرار گرفت ازجمله وحید اشتری در یک توییت نوشت که فردی این سکه‌ها را دریافت کرده که در لیست مورد امنا قرار داشته و با رائفی پور نیز رابطه خوبی دارد.

این فعال فضای مجازی نوشت که رائفی پور خبر نداشته که این سکه را یکی از نمایندگان نزدیک به خودش گرفته و برای همین حاضر نیست دیگر از او اسم ببرد! درواقع رائفی پور فکر می‌کرده که با انتشار این خبر ضربه بزرگی به لیست شانا می‌زند، اما در حقیقت ظن را به سمت یکی از اعضای شاخص لیست امنا برد که به تعبیر فعال شناخته‌شده عدالت‌خواه حالا سر لیست این جریان سیاسی است؛ درواقع توپی که رائفی‌پور در برنامه جهان‌آرای شبکه افق شلیک کرده بود ترکش‌هایش به خودی‌ها خورده و حالا امکان ماست‌مالی آن نیز وجود ندارد، وحید اشتری دریکی از آخرین توییت‌های خود نوشته است: «من شنیده‌ام نماینده مردم تهران در مجلس انقلابی در رابطه با ماجرای ۱۴۰ تا سکه که گفته می‌شود یک نماینده گرفته اطلاعاتش زیاد است. یک نفر می‌گفت ایشان جزئیات نحوه ردوبدل کردن سکه‌ها را هم می‌داند. زیر توئیت‌هایش ازش سؤال بپرسید شاید بالاخره نم پس داد».

پرونده اصلی که سرنخ دریافت ۱۴۰ سکه در آن به دست آمد، مربوط به هلدینگ توسعه ملی است که بابک سعیدی مدیر عامل آن مدتی به اتهام تخلفات اقتصادی توسط دستگاه‌های امنیتی بازداشت شد. فرد مورد نظر که توسط رائفی‌پور هنوز معرفی نشده است توسط برخی واسطه‌ها با مجید محسنی مجد مدیرعامل شرکت به کیش یکی از زیرمجموعه‌های هلدینگ توسعه ملی آشنا شد و این آشنایی بود که به داستان ۱۴۰ سکه و بسیاری تخلفات مابعد آن انجامید. “م. م. م” که او نیز به جرم مفاسد و تخلفات اقتصادی متعدد مدتی دستگیر شد صریحا اعتراف کرده بسته‌های متعدد کالا، کارت هدیه نقدی به میزان بسیار بالا و همچنین چندین فقره پرداخت سکه از جمله ۱۴۰ سکه به این نامزد لیست امنا انجام داده است. “م. م. م” با جزئیات شرح داده است که این شخص با مراجعه به وی ادعا کرده بدهکار است و در خیابان سهروردی تهران درون ماشین از او ۱۴۰ سکه تمام بهار آزادی دریافت کرده است، “م. م. م” محل قرار خود با این افراد را شهرک غرب اعلام کرده است. جالب اینکه این نماینده پس از دریافت این سکه‌ها شروع به پیگیری حل مسائل “م. م. م” کرده و با ابزار ریاست هیئت تحقیق و تفحص از بانک‌ها سعی کرده هدیه‌ای را که دریافت کرده جبران کند، نکته جالب این است که در جلسه میان این شخص و کارشناسان یکی از نهاد‌های نظارتی او دریافت بخشی از این موارد از “م. م. م” را پذیرفته است.

موضوع ۱۴۰ سکه البته فقط یکی از اتهامات مالی و مفاسد نامزد لیست امنا در انتخابات است. موارد دیگر چنان زیاد و جدی است که هر شخصی را نسبت به حجم فعالیت‌های مفسده آلود یک فرد به تعجب وادار می‌کند، یکی دیگر از مواردی که درباره فعالیت‌های سر لیست امنا مطرح شده مربوط به دریافت ۵ دستگاه خودرو فیدیلیتی از جانب وی است که تمامی آن‌ها را به نام افراد دیگر دریافت کرده و با قیمت‌های بسیار بالا در بازار فروخته است.

حزب رزمندگان مدافع انقلاب اسلامی (رزما) با صدور بیانیه‌ای تشکل انتخاباتی منسوب به الله کرم، لیست ۱۶ نفره‌ای مجزا از لیست ائتلافی با امنا منتشر کردند. در بیانیه این حزب آمده است که به دلیل شائبه تخلفات مالی درباره برخی اعضای لیست امنا، رزما یک لیست جدید خواهد داد.

منبع: روزنامه آرمان

دیگر خبرها

  • ۹۶۱ پرونده تخلفات اصناف در شاهرود تشکیل شد
  • قیمت طلا امروز ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت سکه امروز ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • کدام نماینده مجلس ۱۴۰ سکه گرفته است؟
  • قیمت طلا امروز ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ۱۶۲ پرونده تخلف به تعزیرات کهگیلویه ارسال شد
  • فیلم| تخلفات صنفی طلا فروشان تبعات دارد
  • تشکیل ۱۰۰ فقره پرونده تخلفات انتخاباتی دور اول در مازندران
  • قیمت طلا امروز ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت سکه امروز ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳